Wikipedia:Artikelkonkurrence/Tip

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Herunder følger en række tip til deltagere i Wikipedias artikelkonkurrence.

  1. Først og fremmest gælder én regel: Vær modig!
  2. Hvis du ikke er bekendt med Wikipedias funktioner, er det en rigtig god idé at gennemgå vores guide til Wikipedia.
  3. Yderligere hjælp (både teknisk og indholdsmæssig) kan du finde i nybegynderforummet eller hjælpesiderne.
  4. Når du har vænnet dig til redigeringsfunktionerne, må du gerne tage et kig på stilmanualen for at tilpasse din artikel de generelle designretningslinjer.
  5. Husk at lave relevante henvisninger til andre artikler samt at kategorisere din artikel.
  6. Vær meget opmærksom på at skrive ud fra en neutral synsvinkel.
  7. Husk at forsyne din artikel med en tilpas mængde kildehenvisninger.
  8. Relevante illustrationer hjælper på overblikket i og læsbarheden af artiklen. Du kan enten søge efter allerede eksisterede billeder på Wikimedia Commons eller selv lægge et billede op på Commons. Hvis du vælger den sidste løsning, skal du dog være meget opmærksom på, om du har den fulde tilladelse til at udgive filen til fri benyttelse. Se mere under "første skridt".
  9. Du kan få inspiration til udformningen af din artikel ved at kigge på dansk Wikipedias anbefalede artikler.
  10. Følg også med i, hvordan artikelkonkurrencens andre artikler tager sig ud. Giv gerne en hjælpende hånd med – Wikipedia handler jo først og fremmest om samarbejde!
  11. Hvis andre brugere har kommentarer til din artikel, vil de formentlig benytte sig af din artikels diskussionsside. Sørg for at følge godt med og svare på eventuelle spørgsmål.
  12. Når du mener, at din artikel har opnået en tilstrækkelig standard, kan du bede om at få den evalueret af andre brugere. Derved vil du få uvurderlig feedback før den endelige juryafgørelse. Vær også gerne selv med til at evaluere andre artikler!

Derudover er det en rigtig god idé altid at holde sig til Wikipedias grundlæggende normer – men dette skal nok komme helt naturligt, bare du fastholder et åbent sind og tror på idéen om fri viden!