Wikipedia:Evaluering/Berlin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Berlin[rediger kildetekst]

Tja, lad os se om vi kan få den op på AA-niveau. --Rasmus81 5. jan 2008, 16:56 (CET)

Som en umiddelbar kommentar kunne jeg ønske mig en udvidelse af kultursektionen med noget om andre emner end bygninger og museer. Teater, musik, sport osv. kunne der nok skrives noget om. --Arne (Amjaabc) 5. jan 2008, 21:11 (CET)
Jeg har skrevet nogle afsnit, der dækker det lidt. --Rasmus81 18. feb 2008, 12:45 (CET)

Jeg synes der er få kildehenvisninger til artiklen. Derudover er der en del røde links, især under borgmesterafsnittet.Lindberg 27. feb 2008, 00:41 (CET)

Der burde også stå mere om Berlin under 2. verdenskrig, og man burde nok også oprette artiklen Slaget om Berlin. Det vil jeg lige se på en af de nærmeste dage.Lindberg 27. feb 2008, 00:47 (CET)

Forslag til forbedringer[rediger kildetekst]

Det er en velskrevet artikel og informativ artikel, som kommer fint omkring stoffet. Nogle forslag til forbedringer:

  • Demografi: Hvordan ser befolkningsprognosen ud, og hvad betyder det for Berlins fremtid?
  • Forsyning: Der bør stå noget om energiforsyning og spildevand.
  • Byforvaltningen: Savner lidt mere information om, hvordan forvaltningen fungerer, f.eks. bydelens kompetencer i.f.t. byen Berlins forvaltning. Hvilken magt har en bydelsborgmester når der samtidig står, at byens bydele i høj grad er afhængige af senatet og senatsforvaltningen.
  • Kultur: Der bør stå noget om Berlins teatre.
  • Fritid og rekreation: Handler kun om arealerne uden for byen Berlin. Der bør også stå noget om parkerne i og omkring centrum. Tiergarten er nævnt i flere sammenhænge, men den er nævnt som park under "Bygninger og Serværdigheder". Man kunne passende flytte det til "Fritid og rekreation" og udbygge med nogle sætninger om byens parker og deres betydning for byen.
  • Arkitektur: I afsnittet om turisme står at Hovedattraktionerne er for turisterne den specielle mangefacetterede arkitektur.... Men der står intet om Berlins arkitektur i artiklen. Det bør der også stå noget om.
  • Byens fremtid: Et kort afsnit om de byplanmæssige fremtidstanker for Berlin kunne måske også være interessant.
  • Trafik: Jeg savner noget om cyklisme, som der bør være et kort afsnit om. Berlin har en ambitiøs cykelpolitik, som bl.a. indebærer, at andelen af transportture på cykel frem til 2010 skal stige med 50 %. Måske der også bør stå lidt om byens parkeringspolitik - det har jo stor indflydelse på storbyerne. --Gevin 29. feb 2008, 22:38 (CET)
Hej Gevin. Jeg har skrevet lidt indenfor demografi og cyklisme. Mht. til forvaltningen har jeg svært ved at finde oplysninger, der gør billedet mere klart, lader til, at tyskerne selv har lidt problemer med definitionen. Jeg fortsætter med at kigge efter de andre ting du nævner. mvh --Rasmus81 11. mar 2008, 16:48 (CET)