Wikipedia:Landsbybrønden/Aftenens hærværk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Aftenens hærværk[rediger kildetekst]

Jeg ved godt, at det ikke er nogen nyhed, at morsomme sjæle tilbringer aftenen med at skrive obskøniteter rundt omkring. Men jeg er i tvivl om, jeg skal gøre noget ved det og i givet fald hvordan. Forleden var det en mystisk general, der spøgte, her til aften er det artiklen England, der står for skud. Generalen kunne jeg godt klare, men når der er to morsomheder lige efter hinanden, ved jeg ikke, hvad der sker, hvis jeg ruller dem tilbage. Laver jeg det hele værre? Eller skal jeg lade være med at bekymre mig, fordi en eller anden garvet opsynsmand ordner det? Ditlev Petersen (diskussion) 17. okt 2015, 21:28 (CEST)

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal agere, kan du altid få en administrator til at kigge på sagen, ved hjælp af denne side. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. okt 2015, 22:00 (CEST)
@Ditlev Petersen: Alle kan og må gerne fjerne hærværk. Hvis en (eller flere) vandal(er) har lavet flere hærværksredigeringer i træk i samme artikel, kan du gå ind i artiklens historik, klikke på tidsstemplet før hærværket, klikke på "redigér", skrive en passende begrundelse og så gemme siden.
- Sarrus (db) d. 17. okt 2015, 22:15 (CEST)
Fint, det vil jeg gøre næste gang. En anden har ryddet op for lidt siden. Det er som myrer, der bygger en tue. Engang imellem er der nogen, der river ned, hvad de andre har bygget, men alligevel vokser tuen. For nu at blive poetisk. Ditlev Petersen (diskussion) 17. okt 2015, 22:22 (CEST)
Analogen til myrer er mere end poetisk. Faktisk er der flere Wikipedia-iagttagere der har påpeget at Wikipedia-arbejdet kan ses som en form for stigmergi. Det klassiske eksempel på stigmergi forekommer inden for studiet af myrer. Den engelske Wikipedia artikel Stigmergy er mere grundig med en forklaring om sociale insekter. — Fnielsen (diskussion) 18. okt 2015, 11:39 (CEST)