Wikipedia:Landsbybrønden/Infoboks til salmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Infoboks til salmer[rediger kildetekst]

PÅ edit-a-thon den 2. oktober i Aarhus efterlyses en "skabelon:Infoboks salme" med følgende indhold:

Genre:
Tekstforfatter(e):
Tekst skrevet:     (input årstal)
Tekst udgivet:     (input årstal)
Komponist[er):     (med plads til flere 3-5)
Musik skrevet:     (input årstal)
Musik udgivet:     (input årstal)

Vi har forsøgt med "Skabelon:Infoboks sang" men den opfyldte ikke de studerendes krav. Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2017, 12:31 (CEST)

Tag udgangspunkt i {{Infoboks}} kunne {{Infoboks salme}} så således ud:
{{Infoboks
|name    = {{subst:PAGENAME}}
|title   = Eksempel på en valgfri overskrift

| label1 = Genre:
| data1 = {{{genre|}}}

| label2 = Tekstforfatter(e):
| data2 = {{{tekstforfatter|}}}

| label3 = Tekst skrevet
| data3 = {{{tekst_skrevet|}}}

| label4 = Tekst udgivet
| data4 = {{{tekst_udgivet|}}}

| label5 = Komponist[er)
| data5 = {{{komponist|}}}

| label6 = Musik skrevet
| data6 = {{{musik_skrevet|}}}

| label7 = Musik udgivet
| data7 = {{{musik_udgivet|}}}

}}
Det kan forfines senere. Jeg har med vilje ikke oprettet den. Senere kan vi kigge på om det kan sammenskrives med Infoboks sang. --Steen Th (diskussion) 2. okt 2017, 13:02 (CEST)

[redigeringskonflikt

Hvad angår komponister, så skrives de vel bare som Komponist 1 <br/> komponist 2 <br/> komponist 3 tænker jeg. Men det der mangler så, er mulighederne "tekst skrevet" og "tekst udgivet", ikke? mvh Tøndemageren (diskussion) 2. okt 2017, 13:08 (CEST)
Jeg sætte alle komponister (og tekstforfattere) i en parameter. Som fx komponist = [[Navn1]] og [[Navn2]]. Det er ikke let at håndtere nede i skabelonkoden - Det bliver med masser af specialtilfælde. Det er mere enkelt at håndtere det som en fælles parameter til skabelonen. --Steen Th (diskussion) 2. okt 2017, 13:15 (CEST)
Jeg synes, det lyder lidt som sættet af (clubN, yearsN, capsN, goalsN) i Skabelon:Infoboks fodboldbiografi: Med (komponistN, skrevetN, udgivetN) kan man få et antal enslydende parametre; det er vel også det, Villy efterlyser?! --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. okt 2017, 13:27 (CEST)
I Skabelon:Infoboks fodboldbiografi hører N-parametrene sammen. Det gør det ikke her. Derudover skal der skabelonkode til at håndtere komponistN mv. Så bliver det ikke mere simpel. Gør det så simpel som mulig. --Steen Th (diskussion) 2. okt 2017, 13:35 (CEST)
Tak for hurtig respons - kan der oprettes en nu så vi kan bruge den nu (gerne med flere parameter som Arne skriver), det ville være dejligt? Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2017, 13:46 (CEST)
Gerne så der hentes data fra wikidata. Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2017, 13:47 (CEST)
N-parameter gør det svære at importere til wikidata. Jeg vil fraråde Arne's forslag. Når der skal hentes fra wikidata, bruges kun en parameter. --Steen Th (diskussion) 2. okt 2017, 14:00 (CEST)

Ok - så nøjes vi med en til at starte med Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2017, 14:28 (CEST)

Kan der laves plads til noter og/eller manuel indsættelse af flere komponister. Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2017, 14:35 (CEST)
Man kan uden problemer skriver flere personer - se fx Far til fire (film) - og tilføjer noter til oplysningerne (her mangler jeg et eksempel). --Steen Th (diskussion) 2. okt 2017, 14:46 (CEST)
Dirty Harry har en note i parameterlisten under indtjening. --Steen Th (diskussion) 2. okt 2017, 14:56 (CEST)
Er der nogen der vil prøve at lave en infoboks der kan hente info fra wikidata @PHansen:, @Fnielsen: eller andre? (jeg tør ikke) --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. okt 2017, 21:25 (CEST)
Efter de mange omlægninger de sidste mange måneder er jeg kommet på afstand af infobokse – for ikke at tale om deres brug af wikidata. Mon ikke @Weblars: kunne give et bud. Man kunne hjælpe processen i gang ved at indkredse de Q-numre der kunne blive tale om til Steenths forslag længere oppe.
-- Mvh PHansen (diskussion) 3. okt 2017, 07:23 (CEST)
"Min Jesus, lad mit hjerte få"
Salme
Udgivet i sang 1764
Komponeret i 1914
Udgivet i musik 1919
Tekstforfatter(e) Biørn Christian Lund,
N.F.S. Grundtvig
Komponist(er) Carl Nielsen

Jeg synes godt at vi kan tage udgangspunkt i skabelon:infoboks sang. Så kan vi bare tilføje labelnavne og parametre. Jeg synes f.eks. ikke at labelteksten "Udgivet i sang" eller "Udgivet i musik" lyder så godt. Rækkefølgen på felterne kan også tilpasses. Skabelonen henter allerede oplysninger fra wikidata.

Ønsket felt                 Parameter i infoboks sang                           

Genre:                      Type
Tekstforfatter(e):          Kunstner eller Forfatter
Tekst skrevet:              Skrevet_i
Tekst udgivet:              Udgivet_i_sang
Komponist[er):              Komponist
Musik skrevet:              Komponeret_i
Musik udgivet:              Udgivet_i_musik

Eksemplet er fra Min Jesus, lad mit hjerte få.--Weblars (diskussion) 3. okt 2017, 16:36 (CEST)

Det var netop "Udgivet i sang" eller "Udgivet i musik" de studerende havde indvendinger imod. Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. okt 2017, 16:43 (CEST)
Nu har jeg vovet mig ud i Skabelon:Infoboks salme med overført de relevante parametre (bemærk, jeg har stavet dem alle med småt - det var lidt rodet), herunder de fem Wikidata-parametre, der var sat ind i sang. Teksterne er dem, Villy foreslog oprindeligt. Afprøvet på Min Jesus, lad mit hjerte få, hvor det ser fornuftigt ud. Feedback modtages. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. okt 2017, 18:17 (CEST)
Min Jesus, lad mit hjerte få
Forfatter Biørn Christian Lund,
N.F.S. Grundtvig
Komponist Carl Nielsen
Som det ses her ved siden af, viser den de basale parametre på samme måde, og med de ønskede ledetekster. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. okt 2017, 18:22 (CEST)
Det ser fint ud for mig, men jeg ved desværre ikke så meget om salmer.--Weblars (diskussion) 3. okt 2017, 18:29 (CEST)
Tak - men infoboksen trækker ikke årstal og genre fra wikidata, kan det ikke laves? har testet den i Kirkeklokke, ej til Hovedstæder med forhåndsvisning. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. okt 2017, 19:27 (CEST)
Jo, hvis ikke nogen kommer mig i forkøbet, så vil jeg gerne forsøge en af dagene. Her ses hvad der kan hentes fra wikidata d:Q41524380 for “Kirkeklokke, ej til Hovedstæder”.--Weblars (diskussion) 3. okt 2017, 23:08 (CEST)
@Weblars: Det må du godt - jeg kan kun copy-paste, og jeg kan ikke umiddelbart finde et sted, hvor man bruger kvalifikatorer, så jeg kan se, hvordan de tilgås. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. okt 2017, 23:28 (CEST)