Wikipedia:Landsbybrønden/Taksoboks-rod

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Taksoboks-rod[rediger kildetekst]

Jeg har kigget lidt på brugen af taksobokse og fundet at situationen er noget rodet. Jeg har fundet:

De 2 aktive skabeloner ({{Taxobox2}} og {{Taksoboks}}) er stort set ens. De største forskelle er at {{Taksoboks}} har flere parametre vedr. bevaringsstatus hvor man bl.a. kan angive statusværdier for 2 statussystemer (eksempel: Hvid stork), mens {{Taxobox2}} har en parameter for fossiliseringsperiode (eksempel: Stegosaurus) som {{Taksoboks}} ikke har. {{Taxobox2}} er markeret som værende under udfasning. Men det kan man ikke se ved at kigge på anvendelsestallene!

Det er upraktisk og giver unødig ekstra vedligeholdelsesarbejde at have flere skabeloner der gør næsten det samme. Min plan (hvis der ikke kommer alvorlige indvendiger eller bedre forslag) er at samskrive de 2 skabeloner så funktionaliteten fra begge bevares, placere resultatet under det bedste navn (Skabelon:Taksoboks), og så omdirigere Skabelon:Taxobox2 dertil. Mvh. Kartebolle (diskussion) 23. jul 2014, 14:09 (CEST)

PS. Det er også noget rod at Hjælp:Taxobox parametre og Hjælp:Taxobokse giver hjælp til Skabelon:Taxobox2 som angives til at være under udfasning. Jeg ved ikke hvornår eller hvordan den udfasningsbeslutning er taget, men der er tydeligvis ikke fulgt op på den. Kartebolle (diskussion) 23. jul 2014, 14:35 (CEST)
Jeg synes det vil være en rigtig gode ide at få en Taxobokse, der kan det hele, og et sted hvor man ret faktisk kan se alt hvad Taxobokse, kan indeholde altså alle parameter ---Zoizit (diskussion) 24. jul 2014, 21:19 (CEST)
Hvis der alligevel skal åbnes for kølerhjelmen til den store motor, kunne man måske også inddrage automatisk at supplere fra Wikidata (Automatic taxobox). Så vil vi måske fremtidigt kunne nøjes med at angive det, som Wikidata mangler eller som vi ikke er helt enige i. -- Poul G disk. 25. jul 2014, 09:55 (CEST)
Lyder interessant med en:Template:Automatic taxobox, hvis nogen kan oversætte den til brug på dansk wikipedia. - Nico (diskussion) 25. jul 2014, 10:30 (CEST)
(red.konflik) Ja, brug af Wikidata kan absolut overvejes. Jeg kender ikke den generelle indstilling til Wikidata her på dansk Wikipedia, men det kunne både bruges til at indsætte manglende data og anbringe artiklen i skjulte kategorier til nærmere undersøgelse hvis der er uoverensstemmelser mellem Wikidatas og lokale angivelser. Men jeg tror at det er bedst at tage ét skridt ad gangen og starte med at sammenlægge de 2 brugte taksobokse. Wikidata kan så være en senere projekt (at starte med f.eks. at hente et billede hvor det mangler ville være en forholdsvis nem begyndelse).
Men engelsk Wikipedias 'Automatic taxobox' som der linkes til overfor, bruger nu ikke Wikidata, men et lokalt system af skabeloner for alle højere taksa som automatisk hentes ind til brug af konstruktion af taksoboksen. Ideen er god, men det kan næppe kombineres med komplette taksobokse for hvert takson. Kartebolle (diskussion) 25. jul 2014, 10:36 (CEST)
PS. Jeg fandt et Lua-modul på engelsk Wikipedia som ifølge d:Wikidata:Client modules#Taxobox skulle generere en taksoboks udelukkede ud fra Wikidata. De taksobokse som jeg har set det lave, indeholder dog bare billede og videnskabeligt navn, men ikke klassifikation. Det kan testes ved at gå til Speciel:TemplateSandbox, indsætte "Bruger:Dipsacus fullonum/sandkasse" som sandkasse-præfiks, og vælge artikler med en taksoboks i "Vis side"-feltet. Hvis siden ikke har en taksoboks i forvejen, kan man se hvordan den ville se ud ved at indsætte "{{#invoke:Taxobox|taxbox}}" i "Vis wikitekst"-feltet. Kartebolle (diskussion) 25. jul 2014, 12:11 (CEST)