Wikipedia:Sletningsforslag/L.C.F. Blytmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uden tvivl en interessant person, men ingen tegn på at han har gjort sig berettiget til egen artikel. Det kan måske ses som inkonsistent ift de mange artikler af lignende art kopieret fra Salmonsen. Forskellen er, at i de tilfælde har vi en kilde, der anser personen for notabel. Eneste angivne kilde er en selvpubliceret bog skrevet af artiklens forfatter Bruger:FinnBlytmann, formodentlig oldebarn til emnet. NisJørgensen (diskussion) 13. apr 2018, 23:18 (CEST)

Mens jeg skrev ovenstående, blev jeg opmærksom på, at Finn Blytmann har skrevet om artiklen på Brugerdiskussion:KnudW. Efter at have tygget på oplysningen om hans grønlandske efterkommere, synes jeg ikke det berettiger artiklen i sig selv. For det første er en stor mænge efterkommere ikke i sig selv nok - det kræver at der er uafhængige kilder, de beskriver det som bemærkelsesværdigt. For det andet må det vel som udgangspunkt være LFC's søn, der skal have æren (ifølge den omtale af bogen jeg kunne finde, er det ham der er "stamfader").

Hvis denne person er notabel ud fra det opgivne, vil det samme gælde stort set enhver person af det bedre borgerskab i perioden. Mange af disse har vi da også artikler om - da de er løftet fra Salmonsen eller DBL. Men jeg mener ikke at "other articles exist" skal bruges som argument her.

Neutral Slet - per ovenstående. NisJørgensen (diskussion) 13. apr 2018, 23:18 (CEST)

Slet - ikke notabel i wikisammenhæng. Rmir2 (diskussion) 14. apr 2018, 11:41 (CEST)
Behold tænker at når han er på listen over kendte på Solbjerg Parkkirkegård --Zoizit (diskussion) 14. apr 2018, 11:59 (CEST)
 Kommentar - Zoizit. han blev indsat af artikelopretter tilbage i januar. Mvh KnudW (diskussion) 14. apr 2018, 12:16 (CEST)
Okay KnudW og tak for oplysningen Happy face---Zoizit (diskussion) 14. apr 2018, 12:18 (CEST)
 Kommentar - han er ikke med i Dansk biografisk Lexikon (hverken 1 eller 2 udgave), ejheller i Kraks Blå Bog (1910-udgaven) eller i Den Store Danske. Rmir2 (diskussion) 14. apr 2018, 12:09 (CEST)
  • Slet - Jf. WP:Bio er der ikke noget der gør personen notabel. Jeg ar søgt på om han måske kunne havde være Ridder af Dannebrog, men det er der ikke noget der tyder på. --Kjeldjoh (diskussion) 14. apr 2018, 12:23 (CEST)
Slet - Bogen, hvori emnet er beskrevet, beskriver mere Danmarks historie, familierelationer, arbejde, ægteskab og hans interesse udenfor den med uægte børn som følge af det, etc. Interessant læsning, men ikke notabelt overhoved. Man får ikke en rigtigt ide om hvad for en person han var, og hans arbejde var da heller ikke noget at skrive hjem over.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 17. apr 2018, 16:58 (CEST)
 Kommentar - Aarhuus Stifts-Tidendes nekrolog af 24. september 1904 skriver følgende om afdøde: "En af Frederik den Syvendes Gæster. Forleden begravedes i København fhv. Telegrafbestyrer L. C. Blythmann. Han deltog i Krigene 1848-50 og 64 og var en personlig Ven af Generalerne Schleppegrell og Bülow. Den Afdøde var en intelligent og interessant Personlighed, som i sin Tid hørte til de velsete Gæster ved Frederik den Syvendes Hof, ligesom Thorvaldsen og mange af Datidens Kunstnere hørte til hans Omgangskreds. Han blev 90 Aar." - men en sådan beskrivelse i sig selv er vel næppe nok til notabilitet? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 21. apr 2018, 18:53 (CEST)
 Kommentar Jeg læserdet som : "Ven af en ven der var soldat" - Så nej, ikke notabel.
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 21. apr 2018, 19:09 (CEST)
Konklusion:
Opretteren af artiklen har selv tømt siden (se ovenfor), hvilket tolkes som en (an)erkendelse af diskussionens retning. Den slettes hermed. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. apr 2018, 10:41 (CEST)