Ælfric af Eynsham

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Babelstårnet, fra et manuskript med et værk af Ælfric.

Ælfric af Eynsham (oldengelsk: Ælfrīc og la. Alfricus, Elphricus) (ca. 955 - ca. 1020) var en engelsk abbed og forfatter. Han nedskrev bl.a. hagiografier (helgenskildringer) prædikener, kommentarer og andre religiøse genrer på angelsaksisk. Han er også kendt som henholdsvis Ælfric Grammaticus, Ælfric af Cerne og Ælfric homilieren. Han så sig selv som blot en simpel lærer, der var ansvarlig for de sjæle, han havde i sin forvaring.[1]

Den fuldstændige identifikation af Ælfric har været problematisk, primært fordi at Ælfric ofte forveksles med Ælfric i Abingdon (død 1005) ærkebiskop af Canterbury. Selvom Ælfric i første omgang blev identificeret med ærkebiskoppen har moderne forskning fastslået, at Ælfric aldrig har haft en position højere end abbed i Eynsham abbedi. William af Malmesbury[2] foreslog, at han var abbed i Malmesbury Abbey og Biskop i Exeter.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ For en komplet introduktion til Ælfric og hans verden, se sidene 1-26 i Carmen Acevedo Butcher: God of Mercy: Ælfric's Sermons and Theology (Mercer University Press, 2006), ISBN 086554994X. Denne bog indeholder også moderne oversættelser til engelsk af 17 af hans prædikener.
  2. ^ De gestis pontificum Anglorum, ed. N(icholas) E. S. A. Hamilton, Rolls Series, 1870, p. 406.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

ForfatterSpire
Denne engelske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi