Ælfric af Eynsham

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Babelstårnet, fra et manuskrift med et værk af Ælfric.

Ælfric af Eynsham (oldengelsk: Ælfrīc og la. Alfricus, Elphricus) (ca. 955 - ca. 1020) var en engelsk abbed og en produktiv forfatter af hagiografier (helgenskildringer) prædikener, kommentarer og andre religiøse genrer på angelsaksisk. Han er også kendt som henholdsvis Ælfric Grammaticus, Ælfric af Cerne og Ælfric homilieren. Han så sig selv som blot en simpel lærer, der var ansvarlig for de sjæle, han havde i sin forvaring.[1]

Den fuldstændige identifikation af Ælfric har været problematisk, primært fordi at Ælfric ofte forveksles med Ælfric i Abingdon (død 1005) ærkebiskop af Canterbury. Selvom Ælfric i første omgang blev identificeret med ærkebiskoppen har moderne forskning fastslået, at Ælfric aldrig har haft en position højere end abbed i Eynsham abbedi. William af Malmesbury[2] foreslog, at han var abbed i Malmesbury Abbey og Biskop i Exeter.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ For en komplet introduktion til Ælfric og hans verden, se sidene 1-26 i Carmen Acevedo Butcher: God of Mercy: Ælfric's Sermons and Theology (Mercer University Press, 2006), ISBN 086554994X. Denne bog indeholder også moderne oversættelser til engelsk af 17 af hans prædikener.
  2. ^ De gestis pontificum Anglorum, ed. N(icholas) E. S. A. Hamilton, Rolls Series, 1870, p. 406.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Forfatter Stub
Denne forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi