Étienne de Crécy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Étienne de Crécy
EDC logo.jpg
Information
Født 25. februar 1969 Rediger på Wikidata
Lyon Rediger på Wikidata
Oprindelse Lyon, Frankrig
Statsborger Frankrig Rediger på Wikidata
Sprog Fransk Rediger på Wikidata
Genre Electronica
Beskæftigelse Klub-DJ, dj, musikproducent, komponist Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Étienne de Crécys hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Sammen med navne som Daft Punk, St. Germain og Air er deep house dj'en og produceren Étienne de Crécy en af nøglefigurerne bag den gæliske revolution, der i sidste halvdel af 1990'erne overstrømmede den elektroniske scene med yderst vanedannende franske fristelser, der også i dag appellerer til såvel uhæmmet dans som til chillet lytning i polstrede lænestole. Han har bl.a. udgivet under navnene Motorbass, La Chatte Rouge og Super Discount.

Étienne de Crécy blev født i Lyon og begyndte sin musikalske karriere sidst i 80'erne, hvor han dannede bandet Louba, der havde udgangspunkt i omegnen af Paris. Da Louba lod sig opløse opbyggede de Crécy et godt ry som både house- og hiphopproducer, men det var først, da han i 1991 startede deep house-projektet Motorbass sammen med Zdar, at han for alvor kom i fokus.

'Motorvass EP'en, der bl.a. indeholdt singlen 'Transphunk', satte sit tydelige aftryk på den opblomstrende franske dancescene, og populariteten var til at tage at føle på, da albummet 'Pansoul' udkom i 1996. Et par måneder efter fulgte det første album under aliasset Super Discount – den såkaldte gule 97'er model – der både indeholdt de Crécys egne housenumre samt forskellige remixes af andres numre – bl.a. af et Air-nummer.

Siden er udgivelserne kommet slag i slag og anmelderdarlingen Étienne de Crécy har formået at holde sig skarp og on the edge frem til i dag. Bl.a. på Super Discount 2 – den lyserøde model – der med en skarp electro-kant udkom i 2004. Her fik house-mesteren hjælp fra navne som Alex Gopher, Phillip Zdar fra Cassius, Julien Delfaud og Boom Bass.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Reference[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.