Økonomisk uafhængighed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Økonomisk uafhængighed eller finansiel uafhængighed er en status af at have nok indkomst til at dække ens leveomkostninger til resten af livet uden at skulle arbejde eller være afhængig af andre.[1]

Personer der arver store beløb eller sælger virksomheder for store beløb kan være økonomisk uafhængige. Det er også muligt at arbejde sig op til at blive økonomisk uafhængig ved at tjene nok penge og investere dem i forskellige aktiver. Indkomst, der tjenes uden at skulle arbejde for den, bliver normalt omtalt som passiv indkomst.

Der er mange strategier til at opnå økonomisk uafhængighed, som hver har deres egne fordele og ulemper. For at opnå økonomisk uafhængighed kan det være nødvendigt at lave en økonomisk plan og et budget for at skabe overblik over de nuværende indtægter og udgifter, hvilket kan gøre det nemmere at identificere og vælge en passende strategi mod de finansielle mål.[2]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Cummuta, John. "The Myths & Realities of Achieving Financial Independence Arkiveret 2011-07-14 hos Wayback Machine". Nightingale Conant. Retrieved on 14-Sep-2009  (Webside ikke længere tilgængelig)
  2. ^ "What your financial plan should cover | Financial planning | GetSmarterAboutMoney.ca". GetSmarterAboutMoney.ca (amerikansk engelsk). Hentet 2017-10-16.