Nordea

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Nordea
Nordea København.jpg
Virksomhedsform
Nøgleperson(er) Björn Wahlroos, Christian Clausen
Resultat 1.021 millioner Euro[1]
Hjemmeside(r) http://www.nordea.com/
Nordea Bank Danmark A/S
Nordea København.jpg
Nordea danske hovedsæde på Christianshavn
Virksomhedsform Aktieselskab
Hovedsæde(r) Strandgade, København
Nøgleperson(er) Peter Nyegaard
Resultat 8,2 milliarder DKK (2012, skattepligtig indkomst)[2]
Selskabsskat 1,67 milliarder DKK (2012)
Datterselskab(er) Danbolig A/S og flere andre
Cvr-nummer 13522197
Hjemmeside(r) http://www.nordea.com/

Nordea (NASDAQ OMXNDA DKK ) er en finanskoncern i Norden og Østersøregionen med hovedsæde i Stockholm. Virksomheden beskæftiger sig med aktiviteter inden for tre forretningsområder: Retail Banking, Corporate and Institutional Banking og Asset Management & Life. Christian Clausen tiltrådte som koncernchef i april 2007.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Selskabet blev grundlagt i 1997 ved fusion af finske Merita Bank og svenske Nordbanken under navnet MeritaNordbanken. I marts 2000 annonceredes fusionen med danske Unibanks moderselskab, Unidanmark. Senere fusioneres også med norske Christiania Bank. Selskabet havde i en overgangsperiode navnet Nordic Baltic Holding, indtil det nuværende navn, Nordea, blev valgt i oktober 2000. Navnet er en sammentrækning af Nordic Ideas.

Den danske bankforretning, Nordea Bank Danmark A/S, købte i august 2009 den sunde del af Fionia Bank af det statsejede Finansiel Stabilitet for 900 mio. kr.[3]

I en svensk hackingsag fra 2013 hvor Gottfrid Svartholm var tiltalt, havde gerningsmænd brudt ind i Nordeas hovedcomputer i Danmark og overført penge fra konti ejet af Odense Kommune, fagforbundet BUPL og et af Nets datterselskaber.[4]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


Firma Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.