Øssur Mohr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Øssur Mohr
Født 1961 Rediger på Wikidata
Fuglafjørður, Færøerne Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Øssur Mohr (født 1961 i Fuglafjørður, Færøerne) er en autodidakt kunstmaler, som er kendt for sine abstrakte færøske landskabsbilleder, malet i kraftige farver og brede penselstrøg. Ofte maler han samme motiv – fjeld, fjord, horisontlinje, bygd, græsmarker i nye variationer og maler med olie på lærred.

Han er oprindeligt uddannet radiomekaniker. 1989 deltog han på et kunstkursus på aftenskolen. På Kunsthøjskolen i Holbæk fik han ny inspiration, og fra år 2000 har han levet af sin kunst. Selv efter at Øssur Mohr er flyttet fra Fuglafjørður til Odsherred, fortsætter han med at male den indprentede udsigt til Leivíksfjall – men i nye sansninger og abstraktioner.

Øssur Mohr begyndte at male i midten af firserne og fik sit gennembrud på “Olaj-udstillingen i Tórshavn” i 1991. Siden har han haft mange udstillinger på Færøerne, i Danmark, Norge, Island, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig, Polen, Østrig, Tyskland og USA. Han er blandt andet repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum og hos offentlige og private institutioner.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • 2004 Øssur Mohr, Glottar
  • 2012 Ole Lindboe, Lyset fra Fjeldet

Eksterne henvisninger og kilder[redigér | rediger kildetekst]