500 (kortspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering af flertydig artikel
Denne flertydige artikel er i øjeblikket ikke tilpasset det vedtagne format for flertydige artikler.

Femhundrede (pinochle rommy)[redigér | redigér wikikode]

Merge-arrow.svg Sammenskrivningsforslag
Artiklen 500 (kortspil) er foreslået skrevet ind i Rommy. (Siden april 2016Diskutér Forslaget

Femhundrede er det danske navn for det amerikanske kortspil pinochle rommy, hvor man i modsætning til andre typer af rommy får point for sine meldinger. Dette træk er lånt fra det amerikanske kortspil pinochle. I modsætning til de fleste former for rommy bliver femhundrede spillet over flere runder. For hver runde tildeles point til spillerne, og den første der når 500 point eller mere vinder spillet. Pinochle rommy for makkerpar kaldes persisk rommy. I "500" må man gerne lægge tre eller fire kort af samme værdi ned på bordet på én gang. Når man spiller femhundrede skal man løbende lægge sine stik (kort) ned. Dels så modstanderen har mulighed for supplere med sine kort til de nedlagte kort og dels for at modstanderen kan følge med i spillet og ikke kommer til at sidde med for mange minus point på hånde hvis modstanderen uden advarsel lukker spillet.

Femhundrede (stikspil)[redigér | redigér wikikode]

Merge-arrow.svg Sammenskrivningsforslag
Artiklen 500 (kortspil) er foreslået skrevet ind i Euchre. (Siden april 2016Diskutér Forslaget

Der findes også et amerikansk stikspil ved navn femhundrede, der er en videreudvikling af euchre. Det er et af de få kortspil, der er konstrueret på én gang. Idet The American Playing Card Company lavede det i 1904 for at sælge flere spillekort. Femhundrede er det mest udbredte kortspil i Australien og meget populært i New Zealand.

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.