Active electronically scanned array

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Active Phased Array Radar)
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Eurofighter Typhoon kampfly med dens næsetip fjernet, som viser dens Euroradar CAPTOR AESA radar antenne.
ZMAR koncept skitse, 1962.
Et luftfoto af de tre domes af en Multifunction Array Radar prototype, indhegnet af clutter fence, ved White Sands Missile Range, N.M.
Skitse af FLAT TWIN antiballistisk missil radar.
AESA grundlæggende blokdiagram.

En active electronically scanned array (akronym AESA) er en faset computerstyret radioantennegruppe.

Via radioantennegruppen bliver radiobølgestrålen styret elektronisk og strålen kan blive peget i forskellige retninger uden at flytte radioantennen (indenfor en vis vandret og lodret vinkel). I en AESA er hver radioantenne forbundet til et lille sende/modtage-modul (kort TRM fra engelsk transmit/receive-module), der styres af en computer - og yder funktionerne radiosender og radiomodtager. (Dette er i modsætning med passive electronically scanned array (PESA), i hvilken alle antenner er forbundet til én enkelt radiosender og radiomodtager via faseskiftere under computerstyring.) AESAs hovedanvendelse er med radar, og disse kendes som active phased array radar (akronym APAR).

AESAen er mere avanceret, sofistikeret og er anden generation af den originale PESA fasede radioantennegruppe teknologi. (PESAs kan kun udsende en radiostråle på en enkelt frekvens ad gangen.) AESAen kan udsende multiple radiobølgestråler ved multiple frekvenser samtidigt. AESA-radarer kan sprede deres signaludsendelse over en bredere frekvensinterval, hvilket gør dem meget sværere af opdage over baggrundsstøjen, hvilket tillader skibe og luftfartøjer at udstråle radarsignaler, men alligevel være svære at opdage.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: