Adobe Flash

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Flash.
Adobe Flash
Udvikler(e) Adobe Systems
Stabil version CS5.5 (2011)
Skrevet i C++
Operativsystem Platformsuafhængig[1]
Type Multimedia
Licens Ophavsret EULA
Hjemmeside Hjemmeside

Adobe Flash (Før Macromedia Flash), eller bare Flash, er et program eller plug-in, udviklet af softwarefirmaet Adobe (før Macromedia). Flash bruges generelt til grafiske elementer og enkle computerspil. Men på det seneste er man begyndt at benytte Flash til hele hjemmesider, og mange diskuterer om Flash er fremtiden frem for alternative programmeringsformer. Flash har ikke formået at vinde indpas på mobile platforme.[Kilde mangler]

Flash lavet til brug i Flash bruger det proprietære SWF-format, som har en restriktiv brugslicens og dermed ikke kan klassificeres som en åben standard. Dette har skabt kontroverser omkring Flash, og da Internettet og WWW traditionelt består af åbne komponenter, som alle kan se og bruge uanset platform eller hindring gennem andre teknologiske krav.

Fordelen ved Flash er, at man kan benytte det samme billede flere gange, og at Flash udover dette bruger vektorgrafik, som er grafik skabt ved matematik i stedet for traditionel Bitmap-grafik. Således tager Flash kun en brøkdel af den tid, et billede tager at downloade. I et billede, hvor en bold hopper hen over skærmen, ville det i Flash være den samme bold, der hoppede henover skærmen i et baggrundsbillede, hvor det i f.eks. en GIF-animation ville være en række hele billeder, afspillet efter hinanden.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]