Afanasijs Kuzmins

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Medaljeoversigt
Mændenes skydning
Deltager for Sovjetunionen
Guld 1988 i Seoul 25 m sportspistol
Deltager for Letland
Sølv 1992 i Barcelona 25 m sportspistol

Afanasijs Kuzmins (22. marts 1947 i Krivošejeva i Lettiske SSR) er en lettisk sportsskytte og pensioneret politimand med rang af oberst. Kuzmins har russisk baggrund, og han har vundet to olympiske medaljer i 25 m sportspistol: Guld ved OL i 1988 i Seoul for Sovjetunionen og sølv ved OL i 1992 i Barcelona for Letland. Han vandt også VM i skydning i 1986 i 25 m sportspistol. Kuzmins trænede ved de væbnede styrkers sportsforening i Riga.

Kuzmins har deltaget ved alle olympiske sommerlege siden 1976, dog undtaget OL i 1984 i Los Angeles på grund af den sovjetiske boykot af legene. I 2008 deltog han efter at have fået et olympisk wild card, og her opnåede han i en alder af 61 en trettendeplads i sit ottende OL. Ingen anden skytte har nogensinde deltaget otte gange ved OL, og Kuzmins er én af i alt blot fem sportsfolk, der har deltaget i otte olympiske lege.

Afanasijs Kuzmins udnævntes til Officer af Viestursordenen den 22. oktober 2007.[1]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ (på lettisk) (doc)Ar Viestura ordeni apbalvoto personu reģistrs apbalvošanas secībā, sākot no 2004. gada oktobra. Letlands Præsidentkancelli. Hentet 16. november 2011. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Sport Stub
Denne biografi om en sportsudøver er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Letland Stub
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi