Al-Muharraq

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Al-Muharraq
المحرق (arabisk)

Al-Muharraq med Manama i baggrunden
Overblik
Land Bahrain Bahrain
Guvernement Muharraq
Demografi
Indbyggere 75.000 Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 7 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.muharraq.gov.bh
Oversigtskort

Al-Muharraq (arabisk: محرق; dansk: Asheses sted) er den tredjestørste by i Bahrain med 75.000 indbyggere. Byen ligger nordøst for landets hovedstad Manamaøen Muharraq og er en vigtig havneby og hjemsted for landets internationale lufthavn. Indtil 1923 var Muharraq Bahrains hovedstad, og den er landets vigtigste religiøse centrum.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Byens oprindelse går tilbage til det paradisiske og myteomspundne Dilmun for omkring 5.000 år siden. 300 f.Kr. til 64 f.Kr f.kr kom byen under græsk dominans af Seleukiderne, og Muharraq var centrum for en hedensk kult som tilbad hajguden Awal. I det femte århundrede e.kr blev Muharraq et vigtigt center for den kristologiske lære Nestorianismen som dominerede de sydlige kyster ved den Den Persiske Bugt. Nestorianerne blev ofte forfulgt som kættere af Byzantinske Rige|Det Byzantinske Rige, men Bahrain lå i imperiets yderste område, kunne gudstilbedelsen foregå i sikkerhed. Navnene på flere af øen Muharraqs landsbyer i nutiden afspejler denne kristne arv, Al-Dair betyder 'klosteret' og Qalali betyder munkeklosteret.

Al-Muharraq i dag[redigér | rediger kildetekst]

Byen er i nutiden kendt for sit traditionelle marked og som en by med traditionel kunst, musik, badestrande, og den kunstige ø Amwaj Islands med mange højhuse og hoteller.

Sport[redigér | rediger kildetekst]

Muharraq er hjemsted for fodboldklubben Al-Muharraq Sports Club, som er Bahrains mest succesfulde fodboldklub med 30 mestertitler og 28 pokalsejre.

Ekstern henvisninger[redigér | rediger kildetekst]