Al-Muharraq

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bahrain-Al Muharraq.png

Al-Muharraq محرق Asheses sted er den næststørste by i Bahrain med 98.800 indbyggere. Byen ligger nordøst for landets hovedstad Manama på Muharraq Island og er en vigtig havneby og hjemsted for landets internationale lufthavn. Indtil 1923 var Muharraq Bahrains hovedstad, og den er landets vigtigste religiøse centrum.

Byens oprindelse går tilbage til det paradisiske og myteomspundne Dilmun for omkring 5.000 år siden. 300 f.Kr. til 64 f.Kr f.kr kom byen under græsk dominans af Seleukiderne, og Muharraq var centrum for en hedensk kult som tilbad hajguden Awal. I det femte århundrede e.kr blev Muharraq et vigtigt center for den

Al-Muharraq med Manama i baggrunden

kristologiske lære Nestorianismen som dominerede de sydlige kyster ved den Den Persiske Bugt. Nestorianerne blev ofte forfulgt som kættere af Byzantinske Rige|Det Byzantinske Rige, men Bahrain lå i imperiets yderste område, kunne gudstilbedelsen foregå i sikkerhed. Navnene på flere af øen Muharraqs landsbyer i nutiden afspejler denne kristne arv, Al-Dair betyder 'klosteret' og Qalali betyder munkeklosteret.

Byen er i nutiden kendt for sit traditionelle marked og som en by med traditionel kunst, musik, badestrande, og den kunstige ø Amwaj Islands med mange højhuse og hoteller.

Muharraq er hjemsted for fodboldklubben Muharraq Club, som er Bahrains mest succesfulde fodboldklub med 30 mestertitler og 28 pokalsejre.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 26°15′N 50°37′Ø / 26.25°N 50.62°Ø / 26.25; 50.62