Aldo Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Aldo Michael Noes Petersen er en dansk erhvervsmand.

Aldo Petersen stiftede sammen med Peter Forchhammer og Erik Winther i 1980'erne investeringsselskabet Dansk Formueforvaltning. Selskabet blev blandt andet kendt med sloganet "Hop med på Formueekspressen". Han var også med i milliardærklubben sammen med fire andre rigmænd, bl.a. Forchhammer.

I 1988 investerede han i det af Peter Forchammer i 1987 stiftede selskab Telepartner A/S, der senere skiftede navn til Euro909 og i 1997 blev noteret på Nasdaq, og senere igen skiftede navn til Eurotrust. Virksomheden havde skiftende forretningsområder, først telefoni og siden it-sikkerhed, indtil selskabet i 2006 købte Aktiv Gruppen, hvorefter hovedaktiviteten er investering i ejendomme og vindmøller.

En sigtelse for medvirken til mandatsvig i forbindelse med en handel med aktier i Eurotrust blev rejst af bagmandspolitiet i 2002, men frafaldet i 2005. Samarbejdspartnerne og advokaterne Ole Sigetty og Karoly Nemeth var ligeledes sigtet, men også sigtelserne mod disse to blev frafaldet.

Aldo Petersen var administrerende direktør i Eurotrust frem til 2006.

I 2007 søgte han sammen med den tidligere fodboldmålmand Peter Schmeichel at overtage kontrollen over Brøndby IF.

I 2013 blev han udpeget til posten som formand af den nyvalgte bestyrelse i klubben Brøndby IF.

Han er gift med Tine Ølsted Petersen og far til 3 børn.