Alfonso Cano

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alfonso Cano

Alfonso Cano (1948 i Bogotá, Colombia4. november 2011[1]), døbt Guillermo León Sáenz), var tidligere leder for den colombianske guerillabevægelse, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia – Ejército del Pueblo; FARC-EP, også kendt som FARC, der er på 33 landes terrorlister. Cano overtog ledelsen af FARC i marts 2008 efter Manuel "skarpskytte" Marulanda Vélez døde af hjerteslag. Alfonso Cano var eftersøgt af Interpol for handel med narkotika og terrorvirksomhed i Colombia, og blev dræbt i ildkamp i provinsen Cauca.

Cano blev født ind i en middelklassefamilie, han begyndte at studere antropologi ved National University of Colombia i 1968[2], hvor han blev medlem og ledende i det kommunistiske colombianske ungdomsforbund. Det var her han mødte FARC som inviterede ham til at undervise i marxisme for medlemmer af guerillabevægelsen. Han droppede senere ud i 1970 og sluttede sig til bevægelsen. I 2000 var han med til at danne og blev leder af Clandestine Colombian Communist Party som er FARC's politiske parti.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Top commander of Colombia's FARC group killed: gov't". Xinhua News Agency. 5. november 2011. Hentet 5. november 2011.
  2. ^ Obituary: Alfonso Cano, 5. november 2011, BBC.co.uk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BiografiSpire
Denne biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.