Alice Walker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Alice Walker

Alice Walker (født 9. februar 1944) er en amerikansk forfatter.

Hun var det ottende og yngste barn af Minnie Tallulah Grant og Willie Lee Walker. Hun blev i sin barndom karakteriseret som forsigtig og blev yderligere meget genert pga. af en ulykke, der gjorde hende blind på det øje og offer for megen drilleri og misforståelse fra hendes families side. Dette skete i en alder af kun 8.

Alt dette ændrede sig dog 6 år senere, hvor en læge fjernede arvævet fra hendes øje, men selvom hun både blev ”Prom Queen” og “Valedictorian” følte hun sig stadig som en outsider, med en trang til, i ensomhed, at skrive og læse poesi. I 1961 begyndte hun på Spelman College, som er en meget prominent skole for afroamerikanske kvinder.

I løbet af de to år, hvor hun var i Atlanta, blev hun involveret i ”The Civil Rights Movement”, for derefter at flytte til Sarah Lawrence College i New York. Her fortsatte hun med at være involveret i ”The Civil Rights Movement” og mødte i den sammenhæng Martin Luther King Jr. Hun hjalp med at registrere sorte vælgere i Georgia, og disse oplevelser har blandt andet gjort start for mange digte og foredrag. Hun har yderligere været i Afrika og oplevet en uønsket graviditet i denne sammenhæng.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Hun er en kendt antisemit.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg