Amelia Earhart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Amelia Earhart, ca. 1928.

Amelia Mary Earhart (24. juli 1897 – savnet fra 2. juli 1937 og erklæret død 5. januar 1939) var en amerikansk pilot, der forsvandt den 2. juli 1937 under mystiske omstændigheder i sit Lockheed Model 10 Electra-fly, nær Howland-øen i Stillehavet, mens hun var ved at flyve jorden rundt. Efterfølgende blev der gjort et storstilet forsøg på at finde den populære pilot, men forgæves.

Lige siden har mange forsøgt at lokalisere vraget og liget af Amelia Mary Earhart, men det er ikke lykkedes, indtil nu. I oktober 2013 meddelte bjærgnings organisationen TIGHAR at den muligvis har fundet hendes fly ca 500 km sydøst for øen Howland som var et mål på rejsen. Stedet skal nu undersøges nærmere.

En vragdel (alumiminiumplade, reparation over et ødelagt navigationsvindue) monteret på flyet ca. en måned før hun forsvandt, er fundet på øen Nikumaroro i Stillehavet. TIGHAR bekræfter ægtheden.

Det er dog ikke kun for sin rolle som kvindelig pilot Amelia Mary Earhart er kendt. Hun blev nemlig også hurtigt kendt som bestsellerforfatter til de bøger, hun skrev om sin passion for fly og flyvning.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
USA Stub
Denne biografi om en amerikaner er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi