Anastasiya Petryk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Anastasiya Petryk
Anastasiya Petryk (Ukraine, winner of JESC 2012).jpg
Anastasiya Petryk til Junior Eurovision Song Contest 2012
Information
Fødenavn Anastasiya Ihorivna Petryk
Født 4. maj 2002 (14 år)
Oprindelse Odessa, Ukraine Ukraine
Genre(r) Pop
Beskæftigelse Sanger
Instrument(er) Vokalist
Aktive år 2008-
Associerede acts Viktoria Petryk
Hjemmeside petryksisters.com (Ukrainsk)

Anastasiya Ihorivna "Nastya" Petryk (ukrainsk: Анастасі́я Іго́рівна "Настя" Пе́трик; født 4. maj 2002) er en ukrainsk børnesanger.

Liv og arbejde[redigér | redigér wikikode]

I 2009, i en alder af 7, optrådte Anastasiya Petryk i anden sæson af Ukraine's Got Talentsammen med hendes storesøster Viktoria "Vika" Petryk, som repræsenterede Ukraine i Junior Eurovision Song Contest 2008, og endte på en 2. plads. Selvom Anastasiya kun støttede sin søster backstage, inviterede dommerne hende til at synge en sang sammen med Victoria. Efter at have sunger I Love Rock 'N' Roll, blev de begge inviteret til at deltage i showet sammen, hvorefter de nåede semifinalen. Samme år vandt hun førstepræmien i "Moloda Halychyna" og andenpræmien i "Black Sea Games 2009".

I 2010, under den internationale musikkonkurrence "New Wave Junior 2010" i Artek, Ukraine, vandt Anastasiya førstepladsen i den yngre aldersgruppe (8 til 12 åt). Viktoria fik førstepræmien i den ældre aldersgruppe.

I 2012, vandt Petryk Junior Eurovision Song Contest 2012 med sangen "Nebo".[1] Hun satte en rekord for den største vindermargin i Junior Eurovision da hun fik 35 flere point end 2.-pladsen. Derudover er hun også den musiker der har modtaget den største procentdel af stemmerne.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Singler[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]