Anatomisk terminologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Anatomisk terminologi er en form for videnskabelig terminologi brugt af anatomer, fysiologer, zoologer og sundhedsprofessionelle såsom læger.

Anatomisk terminologi bruger mange unikke termer, endelser og præfikser der kommer fra oldgræsk og latin. Disse termer kan være forvirrende for dem der ikke familiære med dem, men kan være mere præcise, hvorved dobbeltbetydninger og fejl reduceres. Og fordi disse anatomiske termer ikke bruges i hverdagstale, er risikoen for at deres betydning ændre mindre, og derved at de bliver misforstået.

For at illusterer hvordan upræcis hverdagstale kan være: et ar "over vristen" kan være lokaliseret på underarmen to eller tre centimeter fra hånden, eller i bunden af handen; og kan være på forsiden og bagsiden af armen. Ved at brugen præcis anatomisk terminologi kan sådanne misforståelser elimineres.

En international standard for anatomisk terminologi, Terminologia Anatomica, er blevet lavet.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.