Anna Boberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anna og Ferdinand Boberg 1914.

Anna Katarina Boberg, født Scholander (3. december 1864 i Stockholm27. januar 1935 smst) var en svensk malerinde, datter af Fredrik Wilhelm Scholander, gift 1888 med G.F. Boberg.

Anna Boberg har udført landskabsbilleder, især dekorative (Landskaber i Gobelinmanér i Spisesalen i Hotel Rydberg, Sthlm 1892 og i Sthlm’s ensk. Bank 1893), og virket som Tegner for forsk. Arter Kunsthaandværk (Keramik og vævede Ting).

Af hendes oliebilleder fremhæves Midsommar (udstillet 1897). Fra de senere år omtales Anna Bobergs virkningsfulde landskaber fra Lofoten, hvoraf Midnatssol købt til Luxembourg-galeriet. Sammen med sin mand, arkitekt Boberg, har hun udført kartonen til det mægtige vægtæppe: Begravelse i Leksand (i Nationalmuseet i Stockholm).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: