Antananarivo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Antananarivo
Tananarive Rediger på Wikidata
Antananarivos byvåben Antananarivos byflag
Overblik
Land Madagaskar Madagaskar
Grundlagt 1625 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE MGTNR Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 1.275.207 (2018)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 88,0 km²
 - Befolknings­tæthed 14.491 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+3 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 1.276 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.mairie-antananarivo.mg
Oversigtskort

Antananarivo er Madagaskars hovedstad. Byen er også kendt under den koloniale forkortning "Tana". Den ligger i Antananarivo provinsen. Antananarivo og dens omkringliggende uraben område havde i 2015 estimeret 2,6 millioner indbyggere. Byen er også landets administrative, økonomiske og kulturelle center, hvor præsidenten har sit residens. Parlamentet, Senatet og Madagaskars højesteret findes også i Hovedstaden.

Antananarivo blev grundlagt mellem 1610-1625, da den merianske konge Andrianjaka (regerede fra ca. 1612-1630) forviste Vazimba-folket fra landsbyen Analamanga. Efter at have erklæret området for sin hovedstad, byggede Andrianjaka en såkaldt "rova", som er en royal, befæstet bolig. Rova'en udviklede sig sidenhen til at være det royale palads for Kongeriget Imerina.

Byen ligger 1.280 meter over havets overflade og midt på øen. I byen bliver der produceret madvarer, cigaretter og tekstiler. Byen blev grundlagt omkring 1625 og blev i den franske tid kaldt Tananarive.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Antananarivo
Madagaskars geografiSpire
Denne artikel om Madagaskars geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi