Arasvikfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arasvikfjorden
Udsigt mod Vågosen fra Arasvikfjorden.
Udsigt mod Vågosen fra Arasvikfjorden.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Heim og Aure
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Nordmøre
Type Fjord
Maks. længde 12 kilometer
Oversigtskort

Arasvikfjorden er en delfjord af Vinjefjorden mellem kommunerne Heim og AureNordmøre nordøst i Møre og Romsdal fylke i Norge. Arasvikfjorden er en fortsættelse af Korsnesfjorden, som ligger i vest, og går 12 kilometer mod øst på sydsiden af Ertvågsøya. Valsøya ligger på sydsiden af fjorden og på sydsiden af øen ligger indløbet til Valsøyfjorden som går mod syd. Fjorden ender i øst mellem Rumpa i nord, Arøya og Renndalshamna i syd.[1]

Over fjorden går færgeforbindelsen Arasvika-Hennset som blev åbnet i 1965, da som del af et større trafikforbindelse. Europavej E39 går langs fjorden i syd.

Spækhuggeren Keiko, kendt fra Free Willy (en)-filmen, døde i bugten ved Taknes i Arasvikfjorden 12. december 2003 i en alder af 27 år. Dødsårsagen antoges at være lungebetændelse.[2][3][4]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Arasvikfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ "Keiko deserves a star on the Hollywood Walk of Fame". keikotheuntoldstory.com. 2013-03-16. Arkiveret fra originalen 2018-08-01. Hentet 2013-03-21.
  3. ^ "Keiko the killer whale dies". msnbc.com (engelsk). 2003-12-13. Hentet 2017-07-06.
  4. ^ "Keiko the killer whale dies". 13. december 2003.
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi