Aron Jerndahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aron Jerndahl.

Aron Jerndahl (1. januar 1858 i Möklinta, Vestmanland9. marts 1936) var en svensk billedhugger.

Han fik en væsentlig del af sin uddannelse i København, 1886 på Kunstakademiet, 1888—90 hos Krøyer. Til Jerndahls mest kendte arbejder hører »Overførelsen af Skt Erik’s Skrin« (Relief, 1891, Upsala Domkirke), »Vort daglige Brød« (1902) og »Det lider mod Skumring« (1902), Halvfiguren »En gl Bonde, der standser sit Jordarbejde«, et Eksemplar i Bronze i Østre Anlæg i Kbhvn, i Sandsten i Engelbrecht’s Folkskola, Sthlm. J. har vist sig som en eksperimenterende Kunstner, arbejdede ofte med polykromisk Kunst og har især indlagt sig Fortjeneste af sine friske og paa Kornet tagne skaanske Folketyper, saaledes i en Mængde Statuetter. I Göteborgs Museet en Bondepigebuste (1901). Han har ogsaa udført en Del kunstindustrielle Sager i Tin og Bronze.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
BilledhuggerStub
Denne billedhuggerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi