Astorga

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Astorga
Astorgas byvåben Astorgas byflag
Escudo de Astorga.svg Flag of Astorga Spain.svg
Aérea de Astorga 02.jpg
Overblik
Land Spanien Spanien
Autonom region Castilla y León
Provins León
Postnr. 24700 Rediger på Wikidata
Telefonkode 987 Rediger på Wikidata
Nummerplade­bogstav(er) LE Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 10.392 (2022) Rediger på Wikidata
 - Areal 46,8 km²
 - Befolkningstæthed 222 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 869 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.aytoastorga.es
Oversigtskort
Castilla y Leóns autonome region
Castilla y Leóns autonome region
Provinsen León
Provinsen León

Astorga (spansk udtale: [astoɾɣa]) er en kommune[1] og en by beliggende i det centralt i provinsen León, i den autonome region Castilla y León i Spanien 43 km sydvest for provinshovedstaden León. Det ligger i forbindelsen mellem Páramo Leonés og bjergene i León og hovedbyen i området Maragatería, La Cepeda og Ribera del Órbigo. Byen var bispesæde i et af Spaniens mest omfattende gamle bispedømmer, hvis jurisdiktion dækker halvdelen af provinsen León og en del af Ourense og Zamora.[2] Byen er samtidig sæde for domstolen i provinsen León.[3]

Astorga ligger i området Maragatería, et lille etnisk og kulturelt samfund med egne skikke og arkitektur. Byen ligger ved krydset af den franske rute, den mest poulære sti og Vía de la Plata-ruten, en alternativ vej til Jakobsvejen (spansk: Camino de Santiago). Sankt Turibius af Astorga var biskop af byen i 400-tallet.

Astorga har 10.392(2022) indbyggere.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. "Registro de entidades locales" (spansk). Hentet 1. marts 2018.
  2. ^ Diócesis de Astorga. "Descripción y datos generales" (spansk). Arkiveret fra originalen 6. marts 2010. Hentet 1. marts 2018.
  3. ^ Consejo General de Procuradores de España. "Partido judicial n.º 5 de León" (spansk). Arkiveret fra originalen 23. september 2015. Hentet 1. marts 2018.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Spaniens geografiSpire
Denne artikel om Spaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi