Astrid Lindgrens Näs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Astrid Lindgrens Näs
Astridmuseum.jpg
Pavillonen på Astrid Lindgrens Näs
Generelle informationer
Type Forfattermuseum
Beliggenhed Vimmerby, Sverige
Grundlagt 12. juni 2007
Besøgende 46.056[1] (2016)
Eksterne henvisninger
Astrid Lindgrens Näs
Oversigtskort

Astrid Lindgrens Näs er et kulturcenter i Vimmerby, Kalmar län, Småland, Sverige, bestående af flere bygninger med tilknytning til Astrid Lindgrens liv og forfatterskab. Centeret består først og fremmest af huset, hvor forfatteren blev født og voksede op, den gamle præstegård, der er indrettet som et videnscenter, og en pavillon.

Pavillonen blev åbnet i 2007. Den første udstilling i pavillonen, "Hela världens Astrid Lindgren", kom istand på initiativ af "Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning". Bygningen indeholder café og biograf.

I Astrid Lindgrens barndomshjem er hele førstesalen intakt, og ser i dag ud akkurat som da hun var barn. Näs blev åbnet for publikum den i november 1998. Præstegården ombygget til et videnscenter med omfattende bibliotek stillet til rådighed for forskning i emner, der berører Astrid Lindgren kunst og forfatterskab.

I Vimmerby findes også temaparken Astrid Lindgrens Värld.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Landets museer slog nytt besöksrekord 2016" (PDF). Riksförbundet Sveriges museer. 13. januar 2017. Hentet 14. januar 2017. 

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Kjell Åke Hansson (red): Hela värdens Astrid Lindgren. En utställning på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Saltkråkan AS. Värnamo 2007. ISBN 978-91-976990-0-6

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]