Astrid Lindgrens Värld

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens World Entrance.JPG
Generelle informationer
Sted Vimmerby, Kalmar län, Småland
Ejer Slikon förvaltning AB
Vimmerby kommun
Besøgende 490.000[1] (2015)
Ansatte 460[1] (2015)
Oversigtskort

Astrid Lindgrens Värld er en 130.000 m² stor forlystelsespark i Astrid Lindgrens fødeby, Vimmerby, Kalmar län i Småland, Sverige. Parken er en temapark med miljøer fra Astrid Lindgrens børnebøger. Astrids Lindgrens Värld er konstant blevet udbygget og fornyet.[1] Her kan man møde Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Karlsson på taget og mange andre af Astrid Lindgrens figurer. I løbet af sommersæsonen spilles der dagligt teater med sang, musik og dans på scenerne rundt om i parken.

I udstillingshallerne er der temaer og tableauer fra forfatterens liv, samt eksempler på alle sprogene Pippi-bøgerne er udgivet på, et teater, en restaurant samt en bog- og souvenirbutik. Parken er åben fra midten af maj til august og i weekender i september. I uge 44 er der åbent i de svenske skolers efterårsferie.

I forbindelse med parken ligger der en campingplads med hytter til overnattende gæster. Ved parken ligger Astrid Lindgrens barndomshjem "Näs" med udstillinger om forfatterens liv. Temaparken havde 490.000 besøgende i 2015 og 460 ansatte i højsæsonen.

Astrid Lindgrens värld-stipendiet[redigér | rediger kildetekst]

Temaparken har siden 1987 uddelt Astrid Lindgrens värld-stipendiet på 30 000 kronor. Samtidigt støtter Astrid Lindgrens Värld Astrid Lindgrens Børnesygehus, BRIS – Børns rettigheder i samfundet, Min Store Dag, Red Barnet og SOS Børnebyerne.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c "Astrid Lindgrens Värld storsatsar ännu en gång. 75 miljoner investeras i Bröderna Lejonhjärta-miljö". Astrid Lindgrens värld via MyNewsdesk. 17. juni 2015. Arkiveret fra originalen 4. marts 2016. Hentet 30. august 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]