August Wilhelm Leu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg

August Wilhelm Leu (24. marts 1818 i Münster20. juli 1897 i Seelisberg ved Vierwaldståtter-Søen) var tysk landskabsmaler.

Leu var elev af Johann Wilhelm Schirmer, en af Düsseldorfskolens dygtigste landskabsmalere, ynder de storladne, romantiske egne og skildrer derfor i vel afrundet komposition og effektfuld lysvirkning fortrinsvis norsk fjeldnatur og alpelandskaber. Leus skildringer af norsk natur har bidraget stærkt til interessen i tysk kunst for naturstudier fra disse egne og har i øvrigt også præget adskillig norsk landskabskunsts opfattelse. På museum i Kria ses hans Norsk Landskab med en Fos (1849); andre norske landskaber findes i Königsberg, Bremen (Sognefjord [1849]), Hamburg (Sognefjord [1874]) og Wien. I Berlins Galeri ses Oechinensee (1876), i Gotha Konigsee med Watzmann, i Stuttgart Hohe Goll ved Berch-tesgaden (1859) og så fremdeles. —

En søn og elev af ham, August Leu (1852—76), malede dyrebilleder og landskaber.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]