BBC Radio 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
BBC's Broadcasting House, hjemsted for radiokanalerne ved Portland Place, nær Oxford Circus i Central London.

BBC Radio 1 er en britisk national radiostation, der er en del af public service-selskabet BBC. Stationen spiller ung musik og kan nærmest sammenlignes med Danmarks Radio P3, selvom udbuddet på mange måder adskiller sig markant. Kanalen sender via FM, DAB, digital satellit-tv samt det digitale jord-sendenet i Storbritannien. I 2009 var stationens mest populære program Chris Moyles morgenprogram Chris Moyles Show, der dagligt havde næsten otte millioner lyttere, hvilket i særklasse er et af Europas mest aflyttede radioprogrammer. Samtlige udsendelser kan høres live eller som podcast via stationens hjemmeside.

Indhold[redigér | rediger kildetekst]

I dagtimerne er det musikalske udbud på Radio 1 primært mainstream, men om aftenen forandres profilen markant. Radio 1 spiller dagligt efter kl. 19.00 musik fra forskellige alternative musikgenrer som electronic dance, hiphop, rock, ligesom der sendes interviews. 

Stationens målgruppe er primært de 15-29-årige, der ellers ville stille ind på private kommercielle radiostationer. Radio 1 blev lanceret kl. 7.00 den 30. september 1967 som et direkte modsvar til de populære kommercielle stationer som Radio Caroline.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

RadioSpire
Denne artikel om radio eller radioprogrammer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.