BMW K1300S

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
BMW K1300S 002.JPG
BMW K1300R i Rennes, 2009

K1300S er en motorcykelmodel fra BMW (Bayerische Motoren Werke AG) og kom på markedet i 2009. Forgængeren K1200S var den første tværstillede række-4'er fra BMW. Denne producerede 167 HK og et massivt moment. Motorcyklens køreegenskaber rakte så langt, at rekorden på Nürburgring blev slået. K1300S blev afløseren som skulle fjerne nogle af børnesygdommene. F.eks. var der i starten problemer med kobling og gearkasse. Dette blev løst, samtidigt blev motoren opboret med 100 cm3, hvilket gav yderlige 7 HK og et moment på 140 newtonmeter. BMW's i forvejen udmærkede ESA (elektronisk styret affjedring) blev yderligere forfinet. En del test's har påpeget at motorcyklens feedback til køreren fra forenden ikke matcher de øvrige konkurrenter. (f.eks. ZZR1400 og Hayabusa) Dog noterer de sig, at man stadig kan have stor tillid til maskinens evne til at stå fast i svingene.

Komfortmæssigt findes der ikke mange konkurrenter, her skal det dog nævnes at sædet, af nogle, føles for blødt til lange dagsetaper. Løsningen kan være et komfortsæde med gel indlagt.

Stub Stub
Denne motorcykel, scooter eller knallert relaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.