Baccara

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Baccara i Skien i Norge i 2010; Mayte Mateos (t.v.) og Paloma Blanco
Foto: Ernst Vikne

Baccara er en spansk discogruppe som oprindeligt bestod af Mayte Mateos (7. februar 1951) og María Mendiola (4. april 1952). I 1977 solgte duoen 16 millioner eksemplarer af singelen "Yes Sir, I can boogie" og blev optaget i Guinness Rekordbog som den første kvindelige duo som opnåede en førsteplads på en engelsk hitliste.

Baccara repræsenterede Luxembourg i Eurovision Song Contest i 1978 med "Parlez-Vous Francais" og opnåede en 7. plads, efter at have fået højeste pointscore fra Italien, Portugal og Spanien. Sangen blev det bedstsælgende konkurrencebidrag det år.

Mayte og Maria gik hvert til sit i 1982. Begge har startet hver sin "nye" Baccara, med nye sangpartnere.

Mens Maria, som kun var en slags andensanger gav op forholdsvis hurtigt, sørgede Mayte for at opretholde Baccara med forskellige sangpartnere. Dels har hun også optrådt som soloartist. Den spanske sanger Paloma Blanco deltog sammen med hende i det svenske Grand Prix, Melodifestivalen i 2004 med "Soy Tu Venus", og det er disse to som fremdeles udgør Baccara. Mayte er gift med den norske bassist, manager og pladeproducent Tore Syvertsen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.