Baltic Gate Terminal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gnome globe current event.svgFremtidig bygning
Denne artikel omhandler en bygning, der er under opførelse.
Det er derfor muligt, at indholdet er af spekulativ natur, og ligeledes, at indholdet kan ændre sig markant efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.
Applications-development.svg

Baltic Gate Terminal er en foreslået containerhavn, der skulle have ligget på Stigsnæs ved Stigsnæsværkets Havn, Stigsnæsværket og Stigsnæs Gulfhavn Olie Terminal i Sydvestsjælland.[1]

Havnen blev foreslået da Stigsnæs ligger ud til den internationale sørute Tango, som går fra Østersøen og op gennem Storebælt, Kattegat og ud til Nordsøen, hvor den giver adgang til verdenshavene.

Den foreslåede containerhavn, ville med sine 18 meters dybde være blevet den dybeste havn i Danmark, og en af de eneste der kunne tage store containerskibe med fuld last.[2]

Containerhavnen blev droppet fordi den oprindeligt skulle laves på en forurenet grund, men det modsatte miljøministeren Connie Hedegaard fra de konservative sig, så derfor skulle den laves på oppumpet sand fra havet, Men det ville blive ca. 500 millioner kr dyrere, og kunne ikke betale sig.[3]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Baltic Gate Terminal http://naturstyrelsen.dk/
  2. ^ Stokhom, Mark (11. juli 2004). "Delte meninger om behovet for giganthavn". Jyllands Posten. Arkiveret fra originalen 14. februar 2021. Hentet 20. maj 2016.
  3. ^ "Containerhavn i Stigsnæs droppet". Berlingske Business. 11. april 2006. Arkiveret fra originalen 3. marts 2018. Hentet 20. maj 2016.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.