Barbossa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hector Barbossa
Pirates of the Caribbean Geoffrey Rush (5729499465).jpg
Geoffrey Rush der spiller Barbossa, med rollen på plakaten til højre.
Information
Spillet af Geoffrey Rush
Stemmelægger Brian George
Arbejde Pirat

Hector Barbossa er en fiktiv person i filmserien Pirates of the Caribbean. Barbossa blev først først introducerede som den primære modstander i den første film: Pirates of the Caribbean: Den Sorte Forbandelse. Efter at han mødte sin overmand i den første film, bliver hans figur genoplivet i slutningen af 2'eren, og ender som en af heltene i 3'eren. I den tredje film bliver det også afsløret, at Barbossa er en af de ni sørøverherrer, som sørøverherrer over Det Kaspiske Hav. I 5'ern bliver det afsløret at han også er far til en af de nye hovedroller Cyriena, der er opkaldt efter en stjerne. Barbossa bliver spillet af den australske skuespiller Geoffrey Rush.

Skabelse af figuren[redigér | redigér wikikode]

Barbossas sørøverflag, benyttet af den virkelige pirat Jack Rackham.

Barbossas fornavn "Hector" bliver faktisk først afsløret i kommentarsporet på Den Sorte Forbandelse DVD'en, og blev ikke sagt af nogen anden figur i filmene, før i den sidste film, hvor det er Jack Sparrow, som siger hans fornavn. Det er også udtalt at Johnny Depp, sammen med Internettet har været en del i at navngive figuren[1]. Hans efternavn er både et ordspil og det italienske/portugisiske kælenavn for Barbarossa, den skrækkelige pirat også kendt som Aruj, Oruç Reis og Redbeard (Rødskæg); var et besætningsmedlem på Den Sorte Perle, og 10 år før Pirates of the Caribbean: Den Sorte Forbandelse foregår, ledte han et mytteri imod Jack Sparrow, som var kaptajn på skibet på det tidspunkt. Besætningen efterlod Jack på en øde ø, og Barbossa gav Jack en pistol, for at Jack kunne begå selvmord i stedet for at sulte ihjel. Kort efter ankom han og resten af besætningen på Isla de Muerta, hvor de stjal Cortez' skat, hvilken resulterede i, at de alle blev forbandede. De næste 10 år brugte de på at lede efter alle guldstykkerne de havde stjålet og ophæve forbandelsen. Forbandelse består i, at de hverken er levende eller døde, og ved måneskin viser de deres sande form: halvrådne skeletter.

I Pirates of the Caribbean: Den Sorte Forbandelse er Barbossa kaptajn på Den Sorte Perle. Han og besætningen er på jagt efter det sidste guldstykke, og dukker op i Port Royal, hvor Barbossa kidnapper Elizabeth Swann, fordi han tror hun er datter af Bootstrap Bill Turner. Efter flere kampe bliver Barbossa skudt og dræbt af Jack, som igennem de sidste 10 år har svoret hævn mod Barbossa.

I slutningen af Pirates of the Caribbean: Død Mands Kiste kommer Barbossa ned af trapperne i Tia Dalma's hytte. Det viser sig, at Tia Dalma har hentet ham tilbage fra de dødes rige. Barbossa slutter sig sammen med Will og de andre, for at befrie Jack fra sit fængsel i Davy Jones' Jerngreb i Pirates of the Caribbean: Ved Verdens Ende. Han er også med til at kæmpe imod Beckett og Det Ostindiske Handelskompagni.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Scott Holleran (31. maj 2003). "Interview: Ted Elliott & Terry Rossio on 'At World's End'". Box Office Mojo. Hentet 6. juni 2007. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fiktiv personStub
Denne biografi om en fiktiv person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi