Beagle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Beagle
Beagle in Tallinn 2.JPG
Dansk navn Beagle
Hundetype drivende jagthund, familiehund
Oprindelsesland/-område England
Forventet livslængde 10-12 år
Højde 33-40 cm
Vægt 11-16 kg
Racen egner sig til alle, aktive
Gruppering
FCI Gruppe 6, Sektion 1.3 (Små støvere)
AKC Hound
CKC Group 2 – Hounds
KC Hound
UKC Scenthound
Hunderacer

En beagle støverhunderace – en drivende jagthund. Beaglen er avlet med henblik på harejagt, og der har derfor et kæmpe jagtinstinkt, man absolut ikke må se bort fra hvis man overvejer at anskaffe sig sådan en.

Beaglen har et dejligt sind, og er en god familie/børne hund. Man bør dog ikke anskaffe sig en beagle hvis man vil have en hund der kan gå uden line, og har man have skal den indhegnes forsvarligt.

Beaglen er i Danmark en af de mest udstillede hunderacer. Derudover er der de senere år kommet mere fokus på schweisstræning (Blodspor) med beaglen. Denne race kan dog ikke umiddelbart komme i schweissregistret. Derudover bliver beaglen brugt til lydighed og agility og er en alletiders klappe kæle hund. Nu populær udstillingshund.

At en beagle ikke kan opdrages må siges at være en gammel skrøne. Der er i Danmark flere lydighedschampions der er af denne race. Dermed ikke sagt, at den er nem at træne. Det kræver tålmodighed, stædighed og en god portion humor at arbejde med den. Men vigtigst af alt – positiv indlæring. Dvs. ingen fysisk hårdhed. Med dette vil du i stedet opnå en hund der er svære at træne og leve sammen med.

En beagle kommer i mange farve. De mest almindelige er 2-farvede (rødbrun/hvid) og 3-farvede (sort/rødbrun/hvid). Der findes dog mange flere nuancer end disse. De kan således også have en rødbrune farve der kan variere fra næsten gul til markant rød.

Nuser fra Radiserne er en beagle (men tegneserieudgaven har dog meget lidt lighed med en rigtig beagle, både med hensyn til fysik og mentalitet).

Beagle

Beaglen er anerkendt under alle de danske hundeklubber, deriblandt Dansk Kennel Klub, DRU, DDH, og DHL. Heraf er DKK den eneste stambogsførende organisation under Fédération Cynologique Internationale.

Se mere på Beagle Klubben

DyrStub
Denne artikel om dyr er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.