Beauvais (virksomhed)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Beauvais. (Se også artikler, som begynder med Beauvais)

Beauvais foods A/S[kilde mangler] er en dansk fødevareproducent.[kilde mangler] Ejeren er det norske firma Orkla ASA.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Beauvais foods A/S blev grundlagt under navnet Aktieselskabet De danske Vin- og Konservesfabriker (I.D. Beauvais & M. Rasmussen) som Danmarks første konservesfabrik i 1850, af franskmanden Jean D. Beauvais. Beauvais' første store fabrik med produktion af såvel fødevarer som dåser lå ved Lyngbyvej i København. Bygningerne var tegnet af Thorvald Sørensen og opført 1895. Bygningerne blev forladt i 1970 og revet ned, og nu kendes området som Beauvaisgrunden.

I 1905 kom firmaet i vanskeligheder og på Privatbankens foranledning blev der lavet en sammenslutning med fabrikken Dansk Vin- og Konservesfabrik, M. Rasmussen i Faaborg. 1.1.1906 opstod A/S Den danske Vin- og Konservesfabrik – M. Rasmussen med hovedsæde i Kbh. Efterhånden blev de to fabrikkers produktion kørt sammen, og fabrikken i Faaborg blev lukket. Mads Rasmussen, der stiftede Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst, var til kort før sin død i 1916 direktør for den store konservesvirksomhed.

Aktieselskabet Beauvais flyttede i 1957 grøntsagsproduktionen til Svinninge i Vestsjælland for at være tæt på avlerne omkring Lammefjorden, som leverer en stor del af grøntsagerne til Beauvais' produktion af syltet grønt. Efterfølgende blev hele produktionen flyttet fra Lyngbyvej til Svinninge, hvor der i dag fortsat er produktion. Opkøb af flere virksomheder og varemærker har udviklet virksomheden til et konglomerat af forskellige fødevarekategorier og som følge af dette skiftede Aktieselskabet Beauvais i 2011 navn til Beauvais foods A/S.[kilde mangler]

Varen[redigér | redigér wikikode]

Varemærkerne er Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Pastella og Risifrutti. Under disse mærker laves tomatketchup, marmelade, syltet grønt, frisk pasta, sild og andre fisk samt middagsretter, sennep og dressinger.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • Om Beauvais på beauvais.dk
  • Ingolf Christensen (red.), Beauvais : 1850 – 2000, Beauvais, 2000. ISBN 87-987922-0-2.
  • Ivar Egebjerg, Beauvais i hundrede Aar : 1850 – 23. Maj – 1950, 1950.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.