Benny Schumann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Benny Schumann (Carmelo Jose Bienvenido Schumann, født 23. maj 1945 i Göteborg) er en dansk klovn og multiartist. Han er søn af Albert og Paulina Schumann og barnebarn af den berømte klovn Charlie Rivel.

Benny Schumann blev oplært som hestedressør, rytter og multiartist af sine forældre i Cirkus Schumann i Cirkusbygningen i København. I 1967 optrådte han med et jonglørnummer med tallerkener og glasskåle. Efter sæsonens afslutning forlod han familiens cirkus og turnerede de næste 10 år med sit jonglørnummer i Europa, USA, Canada og Afrika under kunstnernavnet Ric Benny.

I 1980 begyndte Benny Schumann at optræde i Danmark med et artist- og klovneshow. I 1984 havde Benny premiere på sit one-man show "Hej Clown", hvor han optræder som jonglør, bugtaler, linedanser, tryllekunstner og klovn med gags og musik, han selv har skabt. Siden 1993 har Benny Schumann tillige optrådt med Benny Schumanns Mini Cirkus, hvor der også er andre medvirkende.

Ud over at optræde med sine egne shows var Benny Schumann fra 1996 til 2006 kunstnerisk leder af Den Internationale klovnefestival på Bakken. I 2005 modtog han Bakkens Oscar.

I 2010 blev Benny Schumann æresmedlem af Dansk Artist Forbund og modtog samtid deres hæderslegat. I 2014.modtog Benny Schumann et æresdiplom for fortjenstfuld indsats for cirkuskulturen, fra Akademien för Cirkuskonstens bevarende i Sverige.

I sæson 2017/18 var Benny Schumann engageret til at optræde med sit tallerkenjonglørnummer hos Wallmans i Københavns cirkusbygning. I 2019 modtog han såvel hædersprisen Den Danske Cirkuspris som Truxas Mindelegat.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]