Berg (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Confusion colour.svg Ikke at forveksle med Berg, Berg (Linköping) og Berg (Oberfranken).
Berg anno 1965. Bergslia og sporet til Sognsvannsbanen i front. Ringvejen til venstre. Tåsen og Nydalen i baggrunnen.

Berg er et boligområde i bydelen Nordre Aker i Oslo vest. Det grænser op til områderne Nordberg mod nord, Tåsen mod øst og Ullevål Hageby i sydvest. Berg har navn efter Berg gård, som ligger på et højdedrag ud mod Ullevaal Stadion.

Berg er i hovedsageligt et villaområde, desuden findes Berg videregående skole, Tåsenhjemmet, samt Berg StationSognsvannsbanen. I området mellem Berg gård og Berg videregående skole findes en lille bøgeskov.

Større dele af villaområdet i Berg blv bygget i omkring 1930, og bærer præg af en til dels funktionalistisk stil, men også af en slags nybarok eller jugendaktig panelarkitektur med saddeltag. Boligområdet blev udbygget efter at [[Akersbanerne] sammen med Aker kommune i årene omkring 1920 havde foretaget store grundopkøb i Sogn, men også i nærområderne Tåsen, Nordberg og Haugerud, i forbindelse med planlægning og udvikling af det man kaldte for Sogn haveby. Nogle år senere udstykkede og solgte A/S Akersbanene grundene til finansiering af Sognsvannsbanen.[1]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Plan- og Bygningsetaten, Byutviklingsavdelingen (april 1999). "Forstadsbaner og boligplaner i Oslo gjennom 150 år". Oslo kommune. Hentet 7. maj 2007.

Koordinater: 59°57′05″N 10°44′45″Ø / 59.9514°N 10.7458°Ø / 59.9514; 10.7458

Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi