Berg (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Berg.
Berg anno 1965. Bergslia og sporet til Sognsvannsbanen i front. Ringvejen til venstre. Tåsen og Nydalen i baggrunnen.

Berg er et boligområde i bydelen Nordre Aker i Oslo vest. Det grænser op til områderne Nordberg mod nord, Tåsen mod øst og Ullevål Hageby i sydvest. Berg har navn efter Berg gård, som ligger på et højdedrag ud mod Ullevaal Stadion.

Berg er i hovedsageligt et villaområde, desuden findes Berg videregående skole, Tåsenhjemmet, samt Berg StationSognsvannsbanen. I området mellem Berg gård og Berg videregående skole findes en lille bøgeskov.

Større dele af villaområdet i Berg blv bygget i omkring 1930, og bærer præg af en til dels funktionalistisk stil, men også af en slags nybarok eller jugendaktig panelarkitektur med saddeltag. Boligområdet blev udbygget efter at [[Akersbanerne] sammen med Aker kommune i årene omkring 1920 havde foretaget store grundopkøb i Sogn, men også i nærområderne Tåsen, Nordberg og Haugerud, i forbindelse med planlægning og udvikling af det man kaldte for Sogn haveby. Nogle år senere udstykkede og solgte A/S Akersbanene grundene til finansiering af Sognsvannsbanen.[1]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Plan- og Bygningsetaten, Byutviklingsavdelingen (april 1999). "Forstadsbaner og boligplaner i Oslo gjennom 150 år". Oslo kommune. Hentet 7. maj 2007.

Koordinater: 59°57′05″N 10°44′45″Ø / 59.9514°N 10.7458°Ø / 59.9514; 10.7458

Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi