Bjarne Jensen (analytiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Bjarne Jensen (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Bjarne Jensen)

Bjarne Jensen (født 15. september 1946 i Serritslev) er direktør i Fondsmæglerselskabet StockRate.

Jensen er uddannet HD i regnskab og begyndte sin karierre som fuldmægtig i ATP i 1968. Han var en overgang underviser ved Handelshøjskolen i København, men kom i begyndelsen af 1970'erne til Danske Bank, hvor han blev ansat i afdelingen for handel med værdipapirer. Da han i 1987 stoppede i banken var det som vicedirektør og leder af værdipapirområdet i banken.

I 1987 etablerede han børsmæglerselskabet ScanBroker. Selskabet blev senere afviklet som følge af et samarbejde med et japansk børsmæglerselskab, der ikke levede op til sine forpligtelser. Senere har også fungeret som rådgiver for flere danske investeringsforeninger, bl.a. Sparinvests Danske Provinsbanker.

I perioden 1993-2009 drev han konsulentvirksomheden Bjarne Jensen Consult, der specialiserede sig i den finansielle sektor i Norden med rådgivning til bankledelser og udviklingen i den nordiske finansielle sektor. Virksomheden udgav bl.a. to årlige rapporter om resultatudviklingen i en lang række nordiske banker samt en månedlig udvigelse af nyhedsbrevet Bankinfo.

I medierne anvendes Bjarne Jensen ofte som analytiker og kommentator i finansielle spørgsmål.

I 2008 etablerede Bjarne Jensen Fondsmæglerselskabet StockRate Asset Management, der rådgiver om investering i værdipapirer og sammensætning af porteføljer på globalt plan. Det sker bl.a. med udgangpunkt i StockR8, som er en investeringsmodel, som Bjarne Jensen har opbygget gennem en lang årrække. I januar 2010 overtog han direktørposten i Fondsmæglerselskabet.