Blå Kors

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Blå Kors Danmark)

Blå Kors er en kirkelig, social organisation som tilbyder støtte, rådgivning og behandling til alkoholafhængige og deres familier.

Blåbåndsideen blev født i USA. En alkoholiseret restauratør, Francis Murphy, kom i fængsel for ulovligt salg af spiritus, blev kristen og samlede, da han var blevet løsladt, millioner af mennesker for ideen om afholdenhed. Blåbåndbevægelsen spredte sig over hele verden. I Schweiz fik den navnet på Blå Kors i lighed med Røde Kors.

Blå Kors i Danmark blev stiftet den 1. februar 1895 på baggrund af præsten Louis-Lucien Rochat arbejde i Schweiz siden 1877[1]. Fra Blå Kors' start var afholdenhed midlet, næst efter Guds ord, til at hjælpe og redde mennesker, der var kommet i nød på grund af alkohol.

I 2001 vedtog et flertal af medlemmerne på Blå Kors' landsmøde, at foreningen ikke længere skulle være en afholdsforening.

I dag arbejder Blå Kors Danmark for at hjælpe udsatte mennesker i Danmark, som eksempelvis hjemløse, misbrugere og deres børn. Blå Kors driver blandt andet væresteder, bo- og behandlingstilbud, pensionater for hjemløse, alkoholrådgivning, hjælp til unge fra familier med misbrug (TUBA) og støttetilbud til familier (Barnets Blå Hus).

Derudover driver Blå Kors også knap 60 genbrugsbutikker.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Blå Kors' hjemmeside: "Historie"". Arkiveret fra originalen 2. november 2013. Hentet 17. september 2013.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]