Blåfodet sule

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Blåfodet sule
Blue-footed Booby (Sula nebouxii) -one leg raised.jpg
Videnskabelig klassifikation
Domæne Eukaryota
Rige Animalia (Dyr)
Række Chordata (Chordater)
Klasse Aves
Orden Suliformes
Familie Sulidae
Slægt Sula
Brisson, 1760
Hjælp til læsning af taksobokse
Sula nebouxii

Blåfodet Sule (latin: Sula nebouxii) er en fugl, der kun findes i Stillehavet. I Danmark kan man forholdsvis nemt møde en af dens slægtninge. Det er sulen, som trækker langs den jyske vestkyst. Den styrtdykker efter fisk på samme måde som den blåfodede sule. Den kan også findes på Galapagos hvor den holder til i store mængder

Udseende[redigér | redigér wikikode]

Blåfodet sule er en stor havfugl med en strømlinet krop og lange, smalle vinger, som sidder vinkelret på kroppen. Fuglen ligner et kors, når den flyver. Den er på størrelse med en gås, og fjerdragten er mørkebrun på oversiden og hvid på undersiden. Det lille hoved er forsynet med et stort, dolkformet næb. Det mest karakteristiske er dog de store, blå svømmefødder, som har givet fuglen dens navn.

Adfærd[redigér | redigér wikikode]

Blåfodet sule er en udpræget havfugl, som kun kommer på land i yngletiden. Suler er kendt for deres fantastiske evne til at foretage styrtdyk fra stor højde, når de er på jagt.

Blåfodet sule æder mest fisk, som den fanger ved at styrtdykke fra stor højde. Hele den strømlinede krop er bygget til at gennembryde havoverfladen med et meget lille plask.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]