Blå Kors

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Blå Kors er en kirkelig, social organisation som tilbyder støtte, rådgivning og behandling til alkoholafhængige og deres familier.

Blåbåndsideen blev født i USA. En alkoholiseret restauratør, Francis Murphy, kom i fængsel for ulovligt salg af spiritus, blev kristen og samlede, da han var blevet løsladt, millioner af mennesker for ideen om afholdenhed. Blåbåndbevægelsen spredte sig over hele verden. I Schweiz fik den navnet på Blå Kors i lighed med Røde Kors.

Blå Kors i Danmark blev stiftet den 1. februar 1895 på baggrund af præsten Louis-Lucien Rochat arbejde i Schweiz siden 1877[1]. Fra Blå Kors' start var afholdenhed midlet, næst efter Guds ord, til at hjælpe og redde mennesker, der var kommet i nød på grund af alkohol.

I 2001 vedtog et flertal af medlemmerne på Blå Kors' landsmøde, at foreningen ikke længere skulle være en afholdsforening.

I dag arbejder Blå Kors Danmark for at hjælpe udsatte mennesker i Danmark, som eksempelvis hjemløse, misbrugere og deres børn. Blå Kors driver blandt andet væresteder, bo- og behandlingstilbud, pensionater for hjemløse, alkoholrådgivning, hjælp til unge fra familier med misbrug (TUBA) og støttetilbud til familier (Barnets Blå Hus).

Derudover driver Blå Kors også knap 60 genbrugsbutikker.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Blå Kors' hjemmeside: "Historie"". Arkiveret fra originalen 2. november 2013. Hentet 17. september 2013.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]