Bobby Farrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bobby Farrell

Personlig information
Født 6. oktober 1949 Rediger på Wikidata
Sint Nicolaas[1], Aruba Rediger på Wikidata
Død 30. december 2010 (61 år) Rediger på Wikidata
Sankt Petersborg, Rusland Rediger på Wikidata
Dødsårsag Hjerteanfald Rediger på Wikidata
Gravsted Zorgvlied Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Boney M. Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Dj, sanger, musiker Rediger på Wikidata
Genre Popmusik, disco Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Roberto "Bobby" Alfonso Farrell (6. oktober 194930. december 2010) var danser og entertainer fra Aruba, der var kendt som det mandlige medlem af Boney M i 1970'erne.

Da Farrell var 15 år, blev han sømand, og han boede i en periode i Norge og Holland, inden han slog sig ned i Vesttyskland. Her arbejdede han mest som DJ, indtil produceren Frank Farian valgte ham til sin nye discogruppe Boney M. Farrell blev ene mandlige sanger i gruppen, men det er senere blevet afsløret af Farian, at Farrell stort set ikke bidrog til gruppens pladeindspilninger, idet Farian selv sang den dybe mandestemme på numrene. Farrell sang dog i en hel del af gruppens liveoptrædender.

Han var medlem af Boney M i perioden 1975-1981, hvor han blev fyret som følge af manglende stabilitet. Han var med igen fra 1984, men gruppen var nu inde i en periode med mange ændringer, og et forsøg på at indspille et album i 1987 gik i vasken og blev til et soloprojekt fra forsangeren Liz Mitchell. I løbet af 1990'erne turnerede Bobby Farrell en hel del med skiftende sangerinder, men med brug af Boney M-navnet. Han indspillede i 2000'erne en række album, igen under navne som Bobby Farrell's Boney M. og Boney M. feat. Bobby Farrell. Disse album indeholdt udelukkende genindspilninger af Boney M.'s hits fra først i deres karriere.

Mod slutningen af sit liv boede Farrell igen i Holland, og han var på turne i Rusland, da han 30. december 2010 blev fundet død på et hotelværelse i Sankt Petersborg. Dødsårsagen viste sig at være et hjertestop.

  1. ^ Navnet er anført på svensk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.