Bodum Bakker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Boddum Bakker er et lyng- og skovbevokset landskab mellem Skibsted Fjord i syd og Nees Sund i nord i Sydthy i Thisted Kommune. De gennemskæres af en tunneldal der i stenalderen udgjorde et sund der dengang gjorde Boddum til en ø, adskilt fra Sydthy. Højeste punkt er den 41 meter høje Kløvenhøj.[1] En del af området er er sammen med Brokær og skråningerne på begge sider af Boddum bæk og brakvandssøen Dover Kil fredet af flere omgange, senest i 1991.[2] Den sydlige del af fredningsområdet omfatter Ydby Skjold og Ydby Hede, og hele området har en af Danmarks største koncentrationer af bronzealderhøje.[3] Boddum bæk der løber gennem bakkerne er en del af Natura 2000-område nr. 28 Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Boddum Bakker Jensen, Egon i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 5. juni 2021
  2. ^ Om fredningen på fredningere.dk
  3. ^ Rundhøjen KløvenhøjFund og fortidsminder på kulturarv.dk
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.

Koordinater: 56°42′1.93″N 8°27′13.61″Ø / 56.7005361°N 8.4537806°Ø / 56.7005361; 8.4537806