Braceface

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Braceface er en canadisk tegnefilmserie, som handler om den 13-14 årige pige Sally Sand (på engelsk Sharon Spitz), som får bøjle på. Bøjlen er ikke helt almindelig. Med den kan hun en gang imellem høre andres telefonsamtaler eller afbryde strømmen på noget elektronisk (om hun vil det, eller ej). Det fører hende ud i en masse problemer med hendes venner og kæreste.

Serien blev vist på Fox Kids, senere Jetix) med engelsk tale og dansk undertekster og DR1 med dansk tale og senere på DR Ultra.

Personer[redigér | redigér wikikode]

Sally Sand er hovedpersonen. Ligesom de fleste piger kommer Sally nogle gange i problemer. Hun lærer af sine fejl og finder som regel den rigtige løsning på problemerne, uanset hvilken situation hun er i. Sally er også kendt som den klodsede pige, der let kommer til at gøre sig selv til grin. Sallys familie består af hendes mor Helle Sand, hendes ældre bror Anders og hendes yngre bror Tim.

Sallys rival i serien er Nina Harpe / Hansen (på engelsk Nina Harper). Hendes bedsteveninde er Maria Wang (På engelsk Maria Wong), som er italiensk og kinesisk. Hendes andre venner er blandt andet Conrad Madsen, Adam Holm, Boris Klausen, og senere i serien Amalie Meyer (på engelsk Alyson Malitsky) som er Ninas tidligere bedste veninde. Hun har ind i mellem et nogenlunde godt forhold til Nina, som hun skaffer en hund, Lorenza, til. Sally har fem kæledyr: Hendes hunde Sampson og Pigger, og hendes katte Moshie, Rocky og Lauritz.

Sally støtter dyrenes rettigheder og er vegetar. Serien foregår i Grøndal (på engelsk Greendale), i en ikke navngivet bjergrig provins i det vestlige Canada.