Brand equity

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Brand equity kan ses som et udtryk for den tryghed forbrugeren søger ved køb af et produkt.

Den gamle pay-off for Grøn Tuborg: “Tuborg smager bedst – hver gang” fortæller, at man kan trygt regne med den samme smag hver gang. Der er ingen grund til at bekymre sig, om produktet nu smager lige så godt som sidste gang, og derfor gennemgå en længere beslutningsproces hver gang, man står i en valgsituation med hensyn til køb af øl.

Brand equity er en garanti for den samme kvalitet hver gang. Brand equity starter således med at forbrugeren har præference for et produkt på basis af objektive kriterier. Mærkevaren er forbrugerens garanti for, at hun får, hvad hun forventer.

I brand equity ligger dog ikke kun, at produktkernen har samme høje kvalitet fra gang til gang. Tuborg producerer ikke længere kun øl, men også image. Tuborg slukker ikke kun tørsten eller giver promiller. Som andre mærkevarer forsøger også Tuborg at opbygge et univers omkring sit mærke, som forbrugerne finder det attraktivt at være en del af, og som hele tiden fornyes. Man kan sige, at produktionen er blevet en biting i forhold til markedsføringen. Mærket tillægges nogle værdier ud over produktkernen – en værdi, som forbrugeren kan forholde sig til og forhåbentligt finder attraktiv og følgelig er villig til at betale ekstra for.

Kilder og litteratur[redigér | redigér wikikode]