Broadgate

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
En del af Broadgate Centre, set fra toppen af Willis Building.
Offentlig udsmykning i Broadgate - Richard Serras Fulcrum fra 1987.

Broadgate er et stort kontor- og forretningskompleks i den nordvestlige del af City of London, vest for Liverpool Street Station. Centeret dækker et areal på 1,2 hektar. I de seneste år har Broadgate i stor grad også været brugt om hele området omkring Liverpool Street Station.

British Rail var inde i projektet i en tidlig fase, og lancerede Broadgate som et led i finansiering af ombygningen af Liverpool Street Station. I 1986 lukkede den gamle Broad Street station, og samme år blev de to første bygninger i komplekset indviet. Arkitektfirmaet Arup Associates fik meget kritik for sin brutalistiske stil. Fem år senere bestod komplekset af 13 bygninger; de fleste beklædt med rosa granit. Centerets midtpunkt er Broadgate Arena, en cirkelrund plasd omgivet af rækker af butikker, barer og restauranter. Om sommeren er arenaen scene for forskellige kulturarrangementer; fra oktober til april bruges den som skøjtebane.

I 2008 udvides Broadgate med to nye, store byggerier – Bishopsgate nr. 201 og en skyskraber som får navnet Broadgate Tower. Broadgate Tower bliver den tredje højeste bygning i City – efter Tower 42 og Swiss Re-bygningen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Storbritannien Stub
Denne artikel om et britisk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 51°31′13″N 0°04′59″V / 51.52034°N 0.08300°V / 51.52034; -0.08300