Bruger:GunnerPoulsen/Sådan bruger jeg Wikipedia i undervisningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kære læser

På denne side vil jeg beskrive hvordan jeg bruger Wikipedia i undervisningen. Jeg opfordrer andre lærere til at gøre noget lignende.

Wikipedia i skolen[redigér | rediger kildetekst]

Wikipedia bliver tit klandret for at være for let at rette i og derfor uanvendeligt som medie i skolesammenhæng. På den anden side giver det os også en mulighed for at tage den faglige viden der findes i wikipedia og gøre den lettilgængelig ved at tilrette artiklerne så de kan forståes af 9. klasses elever.

Opsamling på faglige samtaler[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har tit oplevet at man har en rigtigt god samtale i klassen (fx i biologi eller Fysik/Kemi) om et aktuelt emne. Så har jeg tit gået ind og har rettet den artikel der fandtes i Wikipedia om emnet, til så den kan forståes af eleverne og har givet dem den med hjem som lektier. Eksempler kunne være:

Billeder fra commons[redigér | rediger kildetekst]

En anden fantastisk mulighed især i Biologi og Geografi er den enorme samling af billeder der findes i Wikipedia commons. Hvis man i den danske artikel bruger linket til den engelske artikel og derefter søger efter det engelske eller latinske navn på dyret/byen kan man finde billedsamlinger der er bedre end selv den bedste beskrivelse. Eksempler kunne være:

Wikipedia i forberedelsen[redigér | rediger kildetekst]

Tit står man lige og mangler noget baggrundsviden i sin forberedelse af undervisningen. Der har jeg specielt haft meget glæde af de engelske og lokalsprogede artikler. Derfor vil jeg lige reklamere for at trykke på de interwikilinks der findes nederst i menuen ved en artikel, der findes om et emne man vil undervise i... En anden god informationskilde er de link til "Kilde/Eksterne henvisninger" der findes i de fleste artikler. Eksempler kunne være:

--Gunner Poulsen 17. jun 2006.